Toscapaj med Äppel!
En liten tillbakablick till söndagens kaffestund i ett mycket
trevligt och underhållande sällskap. Testade baka en äppelpaj
med tosca enligt ett nytt recept.. och den blev riktigt riktigt god!
Och äpplena till pajen fick jag av en fin arbetskollega som var
vänlig nog att ta sig tid och plocka en hel del äppel till mig.
Så nu är kylen fylld av äppelmos/sylt men vad är godare än
en ljummen nybakt äppelpaj under hösten!
Vill du testa baka den så finns receptet lite längre ner...
Ingredienser
Pajdeg
125 g smör
3 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 msk vatten
Fyllning
3 äppel
Tosca
100 g smör
100 g blandade nötter
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk vispgrädde
Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa.
Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen tunt i en pajform med löstagbar kant,
ca 28 cm i diameter. Nagga och låt stå i frys ca 15 min.
Sätt ugnen på 200C. Grädda pajskalet i mitten av
ugnen i ca 10-12 min. Skär äpplena i tunna skivor och
fördela i pajskalet. Blanda ingredienserna
till toscasmeten i en kastrull och koka på svag värme
under omrörning tills det tjocknat och bred ut smeten
över äpplena i ett tunnt lager.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 min.
Så god med lite vaniljsås till eller en klick vispad grädde!
MALIN
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar