13 september 2021

Mjuk äppelkaka,


En höstbukett av gammal vass och torkat gräs på bordet 
och doften av en helt ljuvligt god mjuk äppelkaka så
 blev det en rätt skön höststämning hemma.

Var och plockade ett flertal ämbar med äppel hos pappa och
efter många liter sylt och en hel del torkade äppelchips 
så blev det en mjuk äppelkaka av de sista äpplena.


En mjuk äppelkaka med en god crunch

    2 ägg 
    1 extra äggula
    2 dl socker
    2 msk farinsocker
    1 1/2 tsk bakpulver
    2 tsk vaniljsocker
    3 dl vetemjöl
    150 g smält smör
    2 tsk kardemumma

    1,5 - 2 st finhackat äppel 

    Vispa ägg och socker pösigt och rör i alla de andra
    ingredienserna. Häll sedan smeten i en form 
    ( med löstagbar kant och bakplåtspapper i bottnen )
    och placera äppelbitarna ovanpå. 

 

    Crunch 

    75 g mjukt smör
    1 dl vetemjöl
    1 dl havregryn
    2 msk socker
    1 msk farinsocker

    Mixa ihop allt till en del och smula ovanpå 
    äpplena så att det blir ett täcke.
    Grädda i mitten av ugnen på 180C i ca 35 min 
    tills pajdegen fått en gyllenbrun färg och
    kakan inte är kladdig i mitten.

Servera med vaniljsås och njut! 


MALIN

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar