En höstbukett av gammal vass och torkat gräs på bordet
och doften av en helt ljuvligt god mjuk äppelkaka så
blev det en rätt skön höststämning hemma.
Var och plockade ett flertal ämbar med äppel hos pappa och
efter många liter sylt och en hel del torkade äppelchips
så blev det en mjuk äppelkaka av de sista äpplena.
En mjuk äppelkaka med en god crunch
2 ägg
1 extra äggula
2 dl socker
2 msk farinsocker
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
150 g smält smör
2 tsk kardemumma1,5 - 2 st finhackat äppel
Vispa ägg och socker pösigt och rör i alla de andra
ingredienserna. Häll sedan smeten i en form
( med löstagbar kant och bakplåtspapper i bottnen )
och placera äppelbitarna ovanpå.
Crunch
75 g mjukt smör
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
2 msk socker
1 msk farinsocker
Mixa ihop allt till en del och smula ovanpå
äpplena så att det blir ett täcke.
Grädda i mitten av ugnen på 180C i ca 35 min
tills pajdegen fått en gyllenbrun färg och
kakan inte är kladdig i mitten.
Servera med vaniljsås och njut!
MALIN
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar