Min cheesecake var populär och förfrågningar på receptet fick jag,
och självklart delar jag med mig av det :
Oreobotten150 g oreokex75 g smält smör
Cheesecake fyllning500 g Philadelphiaost1.75 dl strösocker3 dl vispgrädde2 tsk vaniljsocker
Dekoration50 g mörk chokladFärska bär, t.ex. jordgubbarFlorsocker
Gör så här
Oreobottnen
1.Krossa eller mixa oreokexen till fina smulor och blanda
smulorna med det smälta smöret.
Vispa ihop philadelphia, socker, grädde och vaniljsocker
till en tjock smet som fortfarande ska gå att hälla.
Kläm fast ett bakplåtspapper mellan botten och den
löstagbara kanten på en springform, 18-24 cm i diameter.
Tryck ut degen i ett jämnt lager och låt stå i kylen i 20 minuter.
2. Cheesecake fyllning
Vispa ihop philadelphia, socker, grädde och vaniljsocker
till en tjock smet som fortfarande ska gå att hälla.
Häll smeten över oreobottnen.
3. Dekoration
Bryt chokladen i bitar och smält den i en kastrull eller i mikro.
Låt svalna något och ringla sedan chokladen över cheesecaken.
Dra försiktigt med en sked eller gaffel för att fördela chokladen
jämnt och i ett fint mönster över hela tårtan.
4. Låt tårtan stå övertäckt med plastfolie i frysen i minst
6-8 timmar, men gärna över natten.
5. Ta ut tårtan ur frysen cirka 30 minuter före servering.
Dekorera med färska bär och pudra gärna över lite florsocker
Servera och njut!
Tårtan är beräknat till 10-12 bitar.
Recept är från boken Lomelinos tårtor,
men med lite ändringar.
MALIN
Åh toppen att du ville dela med dig av receptet..den ser ju bara såå himla god ut!! Och snygg dekoration :)
SvaraRaderaMåste prova detta :)
Jessus så fin kaka, man ids ju inte äta upp den :-D
SvaraRaderaDen ser ju alldeles underbar ut! Mmm, vad man blir snål :-)
SvaraRadera