28 maj 2017

Rabarber


Rabarber

Årets första rabarber och eftersom paj inte alltid är
en favorit hemma hos oss, så tänkte jag testa något nytt.
Rabarbermuffins med ett knaprigt skal av havregryn, 
toppade med vispgrädde och jordgubbar.
Ljuvligt gott!


Ett enkelt recept om du vill testa;

3 dl strösocker
2 ägg
100 g smör
1 vaniljstång/pulver
3 dl mjöl

50 g smör
1/2 dl strösocker
1 1/2 dl havregryn
ca 3 dl rabarber, skuren i små bitar

Vispa ägg & socker vitt och fluffigt, smält smöret och 
blanda i vaniljen. Rör ner det smälta smöret med mjölet i 
äggsmeten, blanda väl (det blir en ganska tjock smet).

Smält smöret, blanda i socker & havregryn, rör om ordentligt.

Ställ ut muffinsformar i en muffinsplåt. Fördela smeten jämnt i 12
formar. Strö över de skurna rabarberna och avsluta med 
havregrynssmulet. 

Grädda i 180C i ca 15 min.

MALIN



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar